Pacienti sokolovské nemocnice jistě potěší zpráva, že zdravotnické zařízení splnilo i poslední podmínky potřebné pro statut plnohodnotného iktového centra. Vznik byl podmíněn existencí rehabilitačního lůžkového oddělení a splněním kapacity intenzivních a standardních lůžek na neurologickém oddělení.

„Nemocnice Sokolov úspěšně prošla výběrovým řízením Ministerstva zdravotnictví ČR a získala tak 20 lůžek rehabilitační a fyzikální medicíny. Zároveň uspěla i v oboru rehabilitační ambulance při výběrovém řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje," řekla mluvčí nemocnice Petra Soukupová.

V současné době probíhají rekonstrukce prostor pro rehabilitační oddělení i nové iktové centrum. Péče současného iktového centra tak není nijak omezena. „Provoz odborné rehabilitační ambulance plánujeme spustit během srpna tohoto roku," dodala Soukupová.

Očekávaným dopadem těchto kroků a zvýšení kapacity našeho Iktového centra je dostupnost specifické péče pacientům s akutními cévními mozkovými příhodami z celého kraje. „Při převozu záchrankou, hrají roli minuty. Proto jsem rád, že podobná péče je zde nablízku," řekl jeden ze sokolovských pacientů.