Množící se problémy a stížnosti pacientů na parkování v sokolovské nemocnici vyslyšelo nové vedení tohoto zařízení a přijalo zvláštní opatření. To by mělo situaci o něco ulehčit do té doby, než zde vyroste nový parkovací dům.


„Pro klienty je nyní vyhrazeno šest parkovacích míst u pavilonu F a dalších patnáct míst pro podélné parkování naproti pavilonu D u opěrné zdi,“ řekla mluvčí sokolovské nemocnice Petra Soukupová. Vyhrazená místa pro klienty jsou označena dopravním značením pro všední dny od 6.30 do 17 hodin.

Nemocnice prosí klienty, aby na vyhrazených místech neparkovali své vozy po celou dobu své případné hospitalizace a dali tak možnost zaparkování i ostatním.

Problémy s parkováním jsou několikaletým břemenem, které s sebou nemocnice takzvaně nese. Vedení muselo neustále řešit bezvýchodnou situaci jak klientů, tak zaměstnanců, kde mají zaparkovat své vozy. Na druhé straně to byla i sama nemocnice, která se ocitla ve svízelné situaci, když musela neustále řešit, jak řidiči parkují na zakázaných místech. „I sanitky se potýkaly s problémem, jak dopravit klienty,“ dodala Soukupová.⋌