„Četl jsem někde apel, že si je máme před kontrolním stanovištěm umístit na čelní sklo,“ řekl Pavel Mašek, který každý den jezdí z Chebska do zaměstnání do Karlových Varů. „Napadlo mě, že toho lidé mohou zneužít. Stačí si vzít papír, napsat na něj cokoli a spoléhat se na to, že policisté, když uvidí papír za sklem, mávnou rukou a řidiče pustí. Člověk je přece jen tvor vynalézavý.“

Takové triky ale policisté nedoporučují. Papír umístěný za čelním sklem, neznamená automatickou propustku. Jde jen o to, aby řidiči co možná nejvíce urychlili kontrolu a čekací doba byla minimální. „Žádáme občany, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou prokazovat svůj účel cesty,“ řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Podle informací policistů se totiž stává, že řidič mnohdy teprve při kontrole otevírá kufr vozu a v tašce hledá potvrzení.

Ilustrační foto
Zdravotníci v Karlovarském kraji na dně: Někdo si pomůže sám, dalším poradna

Během středy 17. února do čtvrtka 18. února policisté zamítli vstup nebo výstup z okresů Cheb a Sokolov ve 203 případech. „Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost opatření,“ uvedla Kateřina Krejčí.