„Máme před sebou velmi složitou dobu a nejisté finance, nicméně si nemyslíme, že bychom tento projekt měli úplně opustit. Dosavadní příprava stála mnoho lidských i finančních sil. Koronavirus vnímáme jako jeden výkyv, kvůli němuž ale nechceme vše zcela zastavit,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger. Chodovští zastupitelé podpořili na svém mimořádném jednání podání žádosti o dotaci. „Budeme usilovat o peníze z programu RESTART na regeneraci bývalých průmyslových objektů pro veřejně prospěšné účely. Máme reálnou šanci získat až padesát procent nákladů,“ poznamenal starosta s tím, že celková cena stavby má dosáhnout zhruba čtyřiceti milionů korun.

Jak doplnil mluvčí města Martin Polák, další kroky zváží město na konci roku, kdy už bude jasné, jak bylo s žádostí o dotaci úspěšné.

Nová knihovna má vzniknout místo vyhořelé výrobny knedlíků. „Stávající knihovna už je nevyhovující. Teď máme tři vchody, což je velmi nepraktické. Máme to tu moc rádi, ale pro moderní knihovnu už jsou tyto prostory nevhodné,“ potvrdila ředitelka městské knihovny Hana Nemčičová.

Ilustrační foto.
Projekt pomůže lidem v regionu získat zaměstnání