Je to totiž příležitost, kdy do škol mohou vtrhnout řemeslníci, a aniž by narušovali běžný chod těchto zařízení a výuku, pustit se do nutných oprav a dovybavení škol. I chodovští ředitelé sepsali, co je potřeba přes prázdniny udělat, aby se žáci i kantoři vrátili do vylepšených prostor.

„Z již rozběhnutých akcí by měly být dokončeny opravy fasád na ZŠ Husova a ZŠ Školní (na snímku),“ informoval místostarosta Chodova Luděk Soukup. Tyto práce začaly už v dubnu, stavební firmy se činí a je reálná šance, že na obou školách budou finišovat zhruba o měsíc dřív, než se předpokládalo. „Proinvestované peníze u těchto dvou zakázek činí 8,5 milionu korun,“ vypočítal místostarosta Soukup.

V ostatních případech se jedná o pravidelné, drobnější opravy, jako je výmalba tříd a chodeb, oprava vstupní brány, výměna podlahových krytin či rekonstrukce počítačové a telefonní sítě. „V průběhu prázdnin plánujeme provést rekonstrukci školní cvičné kuchyňky včetně výměny kuchyňské linky, opravu vstupní chodby hlavní budovy, vybudování odpočinkové místnosti ve třídách ZŠ speciální nebo například výměnu dveří v šatnách, třídách či sociálním zařízení,“ upřesnil Iva Jurnečková, ředitelka základní školy v Nejdecké ulici.

„Ze zajímavých záměrů zmíním například vybudování dalšího workoutového hřiště vedle umělé trávy pro malou kopanou mezi ZŠ J.A.Komenského a ZŠ Školní nebo vybudování odpočinkové místnosti, tzv. snoezelen, pro handicapované děti ze ZŠ Nejdecká,“ doplnil místostarosta.

Stranou nezůstanou ani chodovské mateřské školy. Na MŠ v Zahradní ulici se například počítá s rekonstrukcí kuchyně a přilehlých prostor včetně zakoupení nového konvektomatu. Zhotovení nové pojezdové brány je třeba u MŠ Nerudova. Další drobné úpravy se pak budou týkat i ostatních školek.

Prázdninové investice budou podle slov místostarosty ve výši 3,7 milionu korun. „Jsem rád, že se každý rok podaří v areálech něco dofinancovat a děti se po prázdninách vrací do vylepšených a zase o něco hezčích škol,“ je rád i starosta města Patrik Pizinger.

Zlaté juniorky Miráklu.
Miracle, prostě zázrak... Juniorky si poradily i se světovou konkurencí