Vedení města argumentuje tím, že takto nastavené pobídky nejsou nyní aktuální. „Nezaměstnanost je tu na historicky nejnižší hranici, a to 6,7 procenta. Firmy mají vůbec problém sehnat zaměstnance. Proto jsme navrhli zrušení směrnice a s případnými investory jednat o podmínkách individuálně," řekl místostarosta Kraslic Miloslav Poslední. S tím se ale zastupitelé neztotožnili.

„Zrušením investiční pobídky bychom dali firmám signál, že o ně nestojíme, že je nepotřebujeme. Navíc v současné době ani není na obzoru žádný investor, tak proč směrnici rušit nebo měnit?" kontruje zastupitel Otakar Mika. Za ukvapené to označili i další zastupitelé, kteří nakonec pro rušení investiční pobídky ruku nezvedli.

Investiční pobídku zatím využila jediná firma, německá společnost Hachtel, vyrábějící v Kraslicích římské rolety.

Ta postavila v blízkosti hranic jednu výrobní halu a koupila pozemky i pro vybudování druhé. Zájem měla i místní strojírenská firma Kornet, jež tam plánovala postavit lisovnu.

Zájem projevil i místní podnikatel Roman Zlesák, který se zabývá výrobou hudebních nástrojů. Z obou záměrů ale nakonec sešlo.

Město má u hranic k dispozici ještě 15 800 metrů čtverečních volných pozemků.