Branami sokolovského koupaliště Michal v létě prošlo přes 27 tisíc návštěvníků. Když počasí dovolí, areál se pro veřejnost znovu otevře v zimě, kdy nabídne bruslařský okruh. Potvrdil to jednatel koupaliště Michal Karel Kotous. Podle něho je zájem veřejnosti o tento druh využití areálu značný. Existuje tedy šance, že se letos na jezero Michal bruslaři opět vrátí. Na svých internetových stránkách o tom informuje Sokolovská uhelná.

„Letos v únoru jsme plochu zpřístupnili vůbec poprvé a návštěvnost předčila veškerá očekávání," říká Kotous. Vychutnat si jízdu na přírodním ledu přišlo až šest stovek bruslařů denně. Ty lákal hlavně půl kilometru dlouhý ovál upravený u severního břehu jezera. „Samozřejmě počítáme s ním i letos, ale případný termín otevření areálu pro veřejnost i délka bruslařského okruhu budou závislé na kvalitě ledu. Na rozdíl od kryté haly tady hraje hlavní roli teplota, sněžení, ale také směr větru," vysvětluje jednatel koupaliště.

Bruslaři si v zimě oblíbili i další, menší kluziště na Sokolovsku. Ledovou plochu měli k dispozici například v Horním Slavkově, Krásně, Kynšperku nad Ohří nebo Kraslicích. „Můj syn byl z bruslení velice nadšený. Kluziště bylo osvícené, takže tu mohl řádit až do večera," uvedl Josef Seehák z Kraslic. Brusle s oblibou nazouvají také v Libavském Údolí. Když dostatečně mrzne, vyrážejí mladí na rybník, kde hrají hokej. Během sezóny pořádá veřejné bruslení i sokolovský zimní stadion.