Posláním nadačního fondu je pomoc tělesně a zdravotně postiženým dětem, dětem trpícím závažným a dlouhodobým onemocněním, jako je například cystická fibróza, svalová dystrofie, onkologické onemocnění nebo nemoc motýlích křídel, a to do 18 let věku dítěte.

„Nadaci jsme založili asi před rokem, ale víčka sbíráme už dlouho. V současné době mám uskladněné už 3,5 tuny plastových víček a aktuálně řešíme odvoz. Není to vůbec jednoduché, nejbližší výkupna je až v Liberci,“ poukázala Simona Stojanová. Policisté s ní začali spolupracovat na jaře letošního roku. „Pořídili jsme sběrné boxy, které jsme umístili na Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje a na Územním odboru v Sokolově, a začali jsme sbírat plastová a kovová víčka. Výtěžek z prodeje plastových víček bude věnován devítileté Natálce ze Starého Sedla, která od narození trpní dětskou mozkovou obrnou,“ řekla mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová.

Ilustrační foto.
Spoluvězně šikanovali, bili a hrozili smrtí i jeho rodině

„Natálka ze začátku vůbec nechodila, ale lázně, které by měla absolvovat dvakrát ročně, jí ohromně pomohly. A dnes, když jí dáte ruku, tak chodí! Bohužel každé lázně stojí 60 tisíc korun. Pojišťovna sice jedny ročně uhradí, ale druhé si už rodina musí hradit sama. A to je důvod, proč pomáhám. Má to smysl a to mě nesmírně nabíjí,“ řekla Simona Stojanová.

„My jsme rádi, že jsme se do sběru víček zapojili. Jak říká paní Simona - i malá pomoc je pomoc, protože cena výkupu víček není nijak závratná, asi za 500 kusů víček zaplatí výkupna 6 korun, ale když se jich nasbírá několik tun, už to nějakou částku dohromady dá. A proč by víčka měla končit v netříděném odpadu nebo v kontejnerech na plast, když mohou pomoci jedné malé holčičce, která ji potřebuje? Děkujeme všem, kteří se do projektu zapojili a svoji aktivitou přispěli,“ dodala mluvčí.

Ilustrační foto.
Obyvatelé Chodova chtějí sportovat, ukázala anketa