Bylo tam možné potkat senátora, pedagogy, faráře a řadu dalších zajímavých lidí, kteří shodli na tom, že v prezidentských volbách zvítězila slušnost. A z toho měli obrovskou radost. Zároveň doufají, že se prezidentovi podaří co nejdříve sjednotit společnost, která byla rozdělena předvolební, mnohdy až nechutnou, kampaní.

Atmosféra byla od začátku pozitivní. Jak naskakovaly na obrazovce čísla a procenta jednotlivých kandidátů, začínalo být jasné, že půjde o hladké vítězství Petra Pavla. K povolebnímu guláši a pivu se tak začalo objevovat na stolech šampaňské. Jakmile bylo jasné, že Andrej Babiš už nemůže svého protikandidáta přeskočit, vypukla nefalšovaná radost. Tu možná kalila jedna drobnost. Andrej Babiš Karlovarský kraj označil za historicky nejhorší ve všem a to přítomným vadilo. "A lidem v našem regionu je to jedno. Stejně jdou a dají mu hlas, nechápu," řekl jeden z přítomných, Jan Kuzebauch.

Na posezení dorazil i sokolovský senátor Miroslav Balatka. "Mám strašnou radost a zatím tomu ještě moc nevěřím," řekl těsně před koncem sčítání hlasů. "Jsem rád, že si tato země vybrala pravdu a snahu domluvit se. Na druhé straně jsem viděl konflikt a používání lží jako běžný argument v politice. Že vyhrál Petr Pavel, je hrozně dobře a je to dobrý signál pro naši zemi," řekl Balatka.

Zároveň zmínil první projev Pavla, v němž poděkoval všem voličům, tedy i těm, kteří dali hlas jeho protikandidátovi. "To byl takový první signál, kterým naznačil, jakým směrem se bude jako prezident všech lidí ubírat," uzavřel Balatka.

Andrej Babiš (vlevo) a Petr Pavel
V Karlovarském kraji vyhrál Babiš, Karlovarsko ale ovládl Pavel