„Motoristé v Chodově by měli pozorněji sledovat dopravní značení v ulicích kvůli blokovému čištění. Pracovníci Chodovských technicko-ekologických služeb jsou v plném proudu s úklidem a v následujících týdnech pak s technikou projedou celé město. Čistění potrvá až do 31. května, jeho harmonogram je uveřejněn na webových stránkách technických služeb i na webu města," uvedl mluvčí Chodova Martin Polák. „Strážníci navíc příslušné vchody domů v ulicích, kde aktuálně blokové čištění probíhá, pokud je to možné, označují nálepkou s informacemi. Ve městě je pak rozmístěno přechodné dopravní značení s vyznačenou dobou průběhu čištění, doporučujeme ho bedlivě sledovat," radí velitel městské policie Ladislav Staněk.

Vozidla, která budou překážet, čeká odtah, řidiče pak bloková pokuta do výše až 2000 korun. „Náklady na úplný odtah činí 600 korun plus 100 korun za první den parkovného. Celkově se tedy náklady mohou vyšplhat teoreticky až na částku 2 700 korun," vyčíslil velitel s tím, že částečný odtah vyjde na 300 korun.

Statistiky ukazují, že v průběhu loňského blokového čištění nechali strážníci v Chodově odtáhnout celkem 121 vozidel, rok předtím jich bylo o něco méně, a to 101.