"Dostali jsme do naší lékárny 5 tisíc kusů. Toto množství je určeno pro naši potřebu a pro potřeby jiných praktických lékařů. Od rána si vakcíny vyzvedlo pět ambulancí praktiků v celkovém množství 500 kusů," řekl lékařský ředitel sokolovské nemocnice Andrej Farkaš.

Vakcíny jsou určené pacientům těchto ambulancí. Před samotným vyzvednutím a objednáním se prováděl průzkum kolik dávek jsou praktičtí lékaři během co nejkratší doby aplikovat. Poté se na základě jejich požadavků vyhotovil seznam, podle kterého jim vakcíny byly přiděleny. V lékárnách se vydávaly proto, aby byl urychlen celý proces očkování v rámci Karlovarského kraje. Jde o zásobu, která se vztahuje k očkovacímu místu sokolovské nemocnice. Druhé dávkování si už budou brát praktičtí lékaři přímo z centrálního skladu v Karlových Varech.

Nemocnice Sokolov při boji proti pandemii v době koronaviru 24. února v Sokolově.
Primář ARO Martin Stankovič: Pacientům s covidem už neříkám, že to bude dobré

"Zájem mezi praktickými lékaři byl. Ve středu jsme domluvili poslední detaily distribuce a už od večera se ozývali první lékaři. Jejich zájem pokračoval i druhý den. V pátek počítáme s tím, že budou rozdány všechny vakcíny," dodal Farkaš. Vakcíny byly určeny pro praktiky ze sokolovského okresu, každý z nich dostane deset ampulí, což je sto vakcín.