Zároveň apelují na občany, aby s nimi spolupracovali a chránili si své město. Mnoho z občanů spolupráci totiž stále bere jako jakési udavačství.
Spolu s policisty vyrážejí do ulic i představitelé města. Hovoří s lidmi především o tom, jak se jim v jejich čtvrti žije.

Policisté také rozdávají reflexní chrániče nebo pexesa pro děti. „Cílem kampaně je přiblížit lidem práci městských i státních policistů jako služby, která je tady pro potřeby občanů a jejich bezpečí," říká preventistka městské policie Hana Procházková. Strážníci apelují na lidi, aby s nimi spolupracovali a zamezili tak páchání přestupků, či dokonce trestných činů.

„V zahraničí je hlášení přestupků naprosto normální. Ale v našich končinách přetrvává fenomén volám policii – jsem práskač," říká velitel městské policie Petr Kubis, který chce tento trend změnit.

V nejbližších týdnech a měsících můžete mobilní služebnu potkat na různých místech Sokolova. Městská policie vydala brožury s bezpečnostními pokyny v rizikových situacích, například i pro školy a učitele, a plánuje i natáčení motivačních videoklipů ve spolupráci s Divadlem bez zákulisí.

„Musí být v ulicích. Všichni víme, kde jsou problémová místa. Je to stále dokola. Strážníci či policisté přijedou na zavolání a zjednají pořádek. Jakmile odjedou, je to nanovo," myslí si jeden z občanů Patrik Stránský.

Další z občanů je pro, aby se zamezilo ničení městského majetku. Zároveň však nesouhlasí s voláním kvůli každému přestupku. "Na sídlišti Vítězná jsou lidé, kteří šmírují za oknem a volají strážníky kvůli špatnému parkování. Ty bych nazval udavači. Policisté pak přijedou a rozdají pokuty. Přitom každý ví, jak to na Vítězné vypadá s místem pro parkování. Je to velká tragedie," řekl jeden z občanů tohoto sídliště, který nechtěl být jmenován.