Na rozsvícení stromu se mohou místní i turisté těšit v neděli 30. listopadu. Zhruba čtrnáct metrů vysoký strom pochází z lokality polesí Rájec.

Výběr stromu si vzala za úkol firma Loketské městské lesy (LML). „Strom jsme již tradičně postavili na stejné místo před radnicí, tam už pro něj byl vyrobený i betonový základ. Ve čtvrtek v 10 hodin ráno se strom pokácel a od 13 hodin už ho objednaný jeřáb instaloval na náměstí," prozradil ředitel LML František Kolář. „Strom je vždy velmi pečlivě vybrán a nazdoben, což svědčí o tom, že jsou Lokeťané na své město hrdí. V zimě se tu návštěvníci mohou těšit i na romantickou světelnou vánoční výzdobu, která je uvítá hned při příjezdu do města," potvrdil místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

Rozsvěcení stromu je letos naplánováno na první adventní neděli 30. listopadu. Program tu začne už od 18 hodin. „Vystoupí děti z mateřské školy, žáci základní umělecké školy či pěvecký sbor Cubitus. Strom pak slavnostně rozsvítí starosta města Zdeněk Bednář společně s farářem Jiřím Majkovem v 19 hodin," prozradil zastupitel Kristián Šujan. Vánoční atmosféra bude umocněna také voňavým občerstvením v podobě svařeného vína nebo preclíků a bílých bavorských klobásek z partnerského města Illertissen. Vánoční program v Lokti pak bude pokračovat další víkend 6. a 7. prosince tradičními vánočními trhy.