Tisíce sportovních fanoušků zaplní o víkendu areál Loketských serpentin, aby sledovali prestižní závody světové motokrosové špičky ve třídách MX1 a MX2. Už v těchto dnech se do města sjíždějí příznivci tohoto sportu, kteří obsadí každé volné místo v hotelích, penzionech a tábořišti umístěném blízko závodní trati. Tady mají návštěvníci k dispozici pitnou i užitkovou vodu a toalety. Kdo chce, může se tu utábořit již dnes a mít tak čas si vychutnat atmosféru mistrovského podniku od samého začátku a s veškerým programem.

Diváci, kteří se na závody vypraví autem, by měli počítat s dopravním omezením. „Serpentiny nad městem budou uzavřeny od pátečních 18 hodin do nedělních 17 hodin. Motoristé by tak měli sledovat dopravní značení, které je umístěné nejen ve městě, ale také na rychlostní silnici R6," uvedl ředitel závodu Zdeněk Dvořák. K odstavení svých vozidel budou moci řidiči využít hlídaného parkovacího prostoru nedaleko závodiště, včetně odděleného parkoviště pro motorky. Aby nedocházelo k dopravním zácpám a kolapsům, bude na situaci dohlížet policie. Jelikož se očekává příjezd velkého počtu zahraničních diváků, budou na místě i policisté z Německa.

Na sportovní událost číslo jedna se do Lokte tradičně sjíždí na dvacet tisíc lidí. „Během závodů bývají hotely a restaurace ve městě zcela zaplněné. První fanoušci se sem sjíždějí už v týdnu a postupně přibývají další a další zástupy lidí. Je velice dobře, že zdejší trať má světové využití. Pro Loket je tohle mistrovství velkou reklamou a tudíž jeho konání u nás velice vítáme," poznamenal Zahradníček.

Mistrovství světa se v Lokti uskuteční ve dnech 3. a 4. srpna. Stejně jako loni bude součástí závodů MX1 a MX2 vložený závod ze série podniků EMX250, který letos obohatí i třída EMX125. Aby diváci měli z akce co největší zážitek, budou v areálu instalované tři obří obrazovky, kde jim režie nabídne veškeré dramatické momenty.