V současné době jezdí lékař s posádkou pouze v některých případech, jinak je dispozici na telefonu. "Chtěli bychom zkušební spuštění do konce roku a od nového pak naostro. Máme to otestované, dělali jsme studie, technologicky jsme na to vybavení, zbývá jen dodělat sofware. V současné době jsou běžné konzultace mezi záchranáři a lékařem po telefonu. Nicméně je už běžné posílat například EKG buď našemu lékaři nebo na kardiologii. Při video konzultaci pak lékař zároveň pacienta uvidí," říká ředitel záchranky Jiří Smetana.

Podobný systém se podle Smetany praktikuje v zemích kde funguje paramedický systém s tím, že lékař má dokonalejší způsob konzultace. Testuje se například v Izraeli či Spojených státech amerických. "Otázka zní, jak se bude do budoucna vyvíjet přednemocniční péče či záchranná služba. Pokud budou lékaři ze záchranky mizet nebo vyjíždět jen na vyžádání z urgentního příjmu nebo letecké záchranky, tak potřeba kvalitních konzultací nastane a bude zřejmě narůstat. Myslím si, že to bude trend do budoucna," říká Smetana.

Revival Rammstein přivezl do Kraslic tvrdou muziku i ohnivou šou
OBRAZEM: Revival Rammstein přivezl do Kraslic tvrdou muziku i ohnivou šou

V současné době existuje možnost videohovorů mezi člověkem, který poskytuje pomoc na ulici či při nehodě a operátorkou záchranné služby. Ta má pak opět lepší možnost posoudit situaci na místě. Jednoduše řečeno, její oči jsou tam dříve než sanitka. Videohovor je možný přes aplikaci záchranka a vidí jej i posádka vozu, který jede na místo.

Novinka se začala na krajských zdravotnických záchranných službách testovat v červnu 2020 a za první tři měsíce již pomohla v desítkách případů. Videopřenos je postaven na principu maximální jednoduchosti a efektivity tak, aby byl 100 procentně využitelný v krizové situaci, kdy je volající pod tlakem okolností. „Aplikace Záchranka doteď detailně odpovídala na základní důležité otázky – kde se volající nachází, co se mu stalo a o koho se jedná. Stále jsme ale hledali způsob, jak bychom operátory dostali na místo ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby, aby si mohli sami udělat obrázek o tom, jak to na místě nehody vypadá. Po více než ročním vývoji, na kterém se podíleli odborníci z přednemocniční neodkladné péče a který byl hrazen z financí generálního partnera aplikace Záchranka – Nadace Vodafone a také z dotačního příspěvku Ministerstva zdravotnictví ČR, se dílo podařilo uvést do provozu,“ říká ředitel Aplikace Záchranka Filip Maleňák.