Co se mostů týče, spustilo letos město Sokolov opravdu odvážnou akci. Najednou se totiž rozjela rekonstrukce hned pěti mostů ve městě. Někde méně náročná, jinde více. Jedním z nich, který je velmi frekventovaný a největší z těch právě rekonstruovaných, je most přes Ohři v ulici Jednoty. A právě u něj se objevil problém.

„Po odkrytí přišli stavaři na to, že most má špatná ložiska. S tím se nepočítalo a stavbu to prodraží a patrně i prodlouží," říká místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Podle jeho slov se byl na most podívat projektant a právě v těchto dnech probíhají jednání, jak s se s problémem vypořádat. Ve vzduchu visela hrozba zvednutí celého mostu, což by se finančně prodražilo. Zatím to podle Jakobce vypadá dobře a vícepráce by měly stát zhruba 200 tisíc korun. Práce na mostě měly skončit do 31. října tohoto roku. 

Celkové rekonstrukce se dočkají také mosty přes Lobezský potok v Areálu zdraví, další přímo před hlavním vchodem na radnici a třetí kousek níž po proudu směrem od městské tržnice na náměstí Budovatelů. Další most zmizel návštěvníkům sportovního areálu na Baníku. Nahradí ho zcela nový. Město si dříve tak nákladnou opravu nemohlo dovolit.

Dosavadní praxe byla taková, že se rekonstrukce dočkal vždy jen jeden most. A to ten, který byl v havarijním stavu. Nyní výrazně pomohla dotace z ROP Severozápad.
„Z naší strany byla veliká odvaha spustit všechna výběrová řízení. Díky tomu jsme stihli prostavět povinných 15 procent do konce července tohoto roku," pochvaluje si Jakobec.