Vloni se debata ukončila po rapidním růstu cen materiálu, při kterém nebyli projektanti schopní určit kvůli neustále se měnícím cenám cenu konečnou sumu za dílo. Letos se opět mezi radními strhla debata a o pouhý jeden hlas zvítězil názor, že by se měl připravit projekt. Stál bude zhruba milion korun a o tom, zda se bude stavět či nikoliv, rozhodne až nové zastupitelstvo, které vzejde z říjnových komunálních voleb.

"Halu chceme pro mládež. Vnímáme i dlouhodobé připomínky florbalistů, kteří musejí svá domácí mistrovská utkání hrát mimo Sokolov, k nim se přidávají basketbalisté a volejbalisté. Ti nám vyčítají, že nemáme halu pro míčové sporty. Byli jsme podívat v Kynžvartu, kde podobná hala stojí a tam jsme si brali motivaci," řekl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Argumenty proti jsou takové, že se v Sokolově dlouhodobě řeší rekonstrukce sportovní haly u ISŠTE. Ta není města, ale kraje, který též uvolnil peníze na projektovou dokumentaci. Vzniká proto otázka, zda je nová hala míčových sportů potřebná či nikoliv. Stát by měla v areálu Baníku.

Sokolovské vojáky navštívil takzvaný stříbrný generál.
Sokolovské vojáky navštívil takzvaný stříbrný generál

"Názory se rozcházely. Nakonec převládl ten, že obě haly najdou své využití. Máme nově vojenskou i policejní školu a řadu rekreačních i sportovních oddílů, které by tu novou městskou využívaly," dodal Picka. Noví zastupitelé tak budou mít k dispozici projekt.

"Můj názor je jiný. A co se týká tohoto projektu jsem v něm mnohem opatrnější," uvedla starostka Renata Oulehlová.

Druhý z místostarostů Ladislav Sedláček, je také pro novou halu. "Volejbalisté nemohou hrát vyšší soutěž, kvůli parametrům. Dalším obrovským fenoménem dnešní doby je badminton a rekreační sportovci ho též nemají kde hrát. Myslím si, že nová hala je důležitou věcí a nebude na škodu, když bude připraven projekt," přidal argumenty pro Sedláček. Ten je navíc i pesimistou v otázce financování přestavby současné sportovní haly u ISŠTE.

"Je otázkou zda kraj uvolní 150 a dnes už možná až 200 milionů korun na rekonstrukci sportovní haly," dodal.

„Revitalizace sportovní haly má rozšířit možnosti sportování nejen pro integrovanou školu a sokolovské základní školy, ale také pro veřejnost a zejména pro menší kluby. Počítá se ze zásadním rozšířením užitné plochy pro různá sportoviště. Kromě hřiště klasických rozměrů pro reprezentaci, volejbalové a basketbalové turnaje, vzniknou také prostory například pro ping pong, centrum úpolových sportů nebo centrum pro vzpěrače, tedy pro sporty, které mají v historii Sokolova dlouhou tradici,“ nastínil plány s další halou Jindřich Čermák, krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Kolik by stála nová městská hala míčových sportů na Baníku, ukáže až projekt. Loňské představy sokolovských radních byly zhruba 40 milionů korun. Představy projektantů byly do 50 milionů. Jenže pak vyletěly raketově ceny stavebního materiálu a s nimi i ceny za dílo a projekt se odložil na letošní rok.