Upravit nevyhovující cestu z Finských domků kolem loketského hřbitova si dala za cíl zdejší radnice. Starosta města Zdeněk Bednář dokonce říká, že tento úkol považuje za jednu z priorit. Obyvatelé této lokality a návštěvníci hřbitova takové stanovisko vítají. Jen se ptají, kdy se dočkají vhodného a zejména bezpečného řešení.

„Na hřbitov chodím pravidelně. Ze spodní části Lokte je sem ale cesta velice neschůdná. Nevede sem pořádný chodník, a navíc tudy jezdí hodně aut. Raději proto vystupuji na autobusové zastávce nahoře nad hřbitovem," svěřila se penzistka, která do Lokte jezdí z Karlových Varů. „Doufám, že s tou špatnou cestou na hřbitov loketští radní brzy něco udělají. A to neříkám jenom já, stejně běduje mnoho dalších lidí," zdůraznila.

Názor, že je potřeba s tímto problémem něco udělat, sdílí také Bednář. „Silnice a chodník od hřbitova do Lokte jsou v naprosto dezolátním stavu. S krajskou správou a údržbou silnic jsme již tuto záležitost řešili. Je zde nutné zajistit odvod vody, co tam vytéká ze strání. Moje představa tedy je, že by se vytvořila dešťová a splašková kanalizace, přeasfaltovala vozovka a udělal chodník, byť provizorně. Za rok nebo za dva bychom pak vyřešili opěrnou zeď. Dále zde počítáme se zámkovou dlažbou a veřejným osvětlením," uvedl starosta.
„Věřte mi, určitě chceme něco udělat pro lidi, kteří v těchto místech bydlí nebo sem docházejí. Přístup ke hřbitovu by měl být samozřejmě důstojný," doplnil Bednář.