Uzavírky spojené s rekonstrukčními pracemi budou v následujících několika měsících komplikovat život obyvatelům Louček a Jalového Dvora. Městu se totiž podařilo získat milionovou dotaci a ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje (KSÚS) v květnu začne v Loučkách s rozsáhlými opravami. Týkat se budou především ulic Karlovarská a U Porcelánky. Celkové náklady se vyšplhají k téměř třiceti milionům korun.

„Jsme si vědomi toho, že rekonstrukce se zdejších občanů výrazně dotknou. Práce ale budou probíhat postupně, takže se bude jednat spíš o drobné objížďky. K úplné uzavírce dojde až v červenci, optimální řešení se do té doby budeme snažit připravit," uvedl starosta Nového Sedla Martin Loukota. Město i KSÚS mají navíc na stavbu odlišného zhotovitele, takže na místě budou současně pracovat dvě firmy. „Svolali jsme koordinační schůzku, kde se jasně stanovila pravidla. Kdyby mělo při realizaci stavby dojít k nějakým dohadům a nedorozuměním, práce by to mohlo protáhnout a o to opravdu nestojíme," tvrdí starosta. Podrobné informace pro obyvatele Louček vydá radnice i v Novosedelských listech.

Opravy ulice Karlovarská, která vede k Jalovému Dvoru, přitom původně iniciovaly stížnosti občanů. „Po zpoplatnění silnice R6 jsme zaznamenali výrazné zvýšení provozu, nevyjímaje i velká nákladní auta. Silnice z Louček do Jalového Dvora není na takovou zátěž stavěná. Situace se postupně stala neúnosnou, množily se stížnosti od občanů. Některým domům v okolí silnice dokonce v důsledku nadměrné zátěže komunikace praskají obvodové zdi," vysvětlil Loukota. Kromě toho zdejší obyvatelé volali po rekonstrukci stávajících chodníků a výstavbě nových v místech, kde prozatím chyběly. „I v tomto jim při opravách vyjdeme vstříc. Kromě toho dojde také k rekonstrukci vodovodu, výstavbě a rekonstrukci veřejného osvětlení, revitalizace se dočká také dětské hřiště nebo místní zeleň. Odvodněním komunikací se zabrání zatékání do domů, s kterým byly v posledních letech také problémy," vyjmenoval Loukota.
Opravné práce by měly být dokončeny zhruba na přelomu listopadu a prosince.