A to i přesto, že zpočátku běželo vše podle plánu. Některé z přihlášených a vítězných firem totiž nebyly schopny zakázku zhotovit, a nepodepsaly proto smlouvu. Firmy se zřejmě hlásí do několika výběrových řízení, a teprve až vyhrají, prostudují si podrobně zadávací podmínky. Podobným zmatkům chce město letos předejít.

„Výběrová řízení proto vyhlašujeme již v těchto dnech. Chceme předejít tomu, aby s námi nějaká firma takzvaně nevypekla jako loni. Opravy se na školách zhotovují především o letních prázdninách v červenci a srpnu,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Jako příklad lze uvést stavební úpravy kuchyně v MŠ Vítězná nebo oprava podlah ve vybraných pavilonech a učebnách na ZŠ Křižíkova.

Firmy se podle vedení města bezhlavě hrnou do několika výběrových řízení, a teprve když vyhrají, přečtou si podrobně zadávací podmínky.

Poté zjistí, že zakázku nejsou schopny ve stanoveném termínu zhotovit. V důsledku toho město Sokolov musí rušit plánované opravy ve svých školách, které jdou dělat jen o letních prázdninách.

„U některých rekonstrukcí ve školách se musí opakovat výběrové řízení, a nestihnou se tak udělat o prázdninách. Rozšíříme proto u nich projekt a příští rok do toho půjdeme znovu. Nejsou zhotovitelé, chybí projektanti,“ říká Picka.

Každý ředitel prý nejlépe ví, co je na jeho škole prioritou, a předkládá návrhy zřizovateli, jímž je město. „Na konci předminulého školního roku jsme však poprvé přistoupili k tomu, že vedoucí odborů školského a majetku města obešli základní i mateřské školy a viděli na vlastní oči, co tato zařízení nejvíce trápí,“ řekla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.
Letos tedy pošle Sokolov do škol zhruba 28 milionů. Ředitelé opět vyberou opravy, které jsou podle nich prioritou, a o velkých letních prázdninách se bude ze škol ozývat možná ještě větší hluk než ve školním roce. Nastoupí totiž party dělníků a budou se vše snažit stihnout do začátku dalšího školního roku.

Nejvíce peněz je připraveno na opravy v základní umělecké škole, a to 6,9 milionu korun. Dalších 3,1 milionu je připraveno na opravy v ZŠ Křižíkova.

V bílé stopě uvízl na Krušnohorské magistrále řidič osobního auta i dodávky. S vyproštěním pomohli samotní správci stop.
Zmatení řidiči likvidují bílé stopy, uvízla v nich dokonce i dodávka