„Ihned po začátku pracovní doby byl soudkyni předložen ústavní nález, ta se s ním seznámila a příkaz k propuštění vydala," řekla novinářům mluvčí sokolovského soudu Gabriela Siegelová.

Propuštění potvrdil i ředitel věznice Ondřej Kroupa. "Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově jsme pana Tempela propustili," konstatoval.

Dvojnásobná vražda, za kterou byl Tempel potrestán, se stala před dvaceti lety na lesním parkovišti u Hruškové na Sokolovsku. Tempel dostal doživotí za to, že zastřelil muže, od něhož chtěl koupit auto, a dalšího muže surově umlátil. Obě těla měl druhý den zakopat ve Staré Vodě na Chebsku.

Po hokejové sezoně se bude opět opravovat střecha zimního stadionu.
Po hokejové sezoně se bude opět opravovat střecha zimního stadionu

Krajský soud v Plzni Tempela, jenž vinu popíral a tvrdil, že vraždy spáchal muž přezdívaný Biftek, opakovaně osvobodil, ale Vrchní soud v Praze verdikty opakovaně rušil. Tempel byl nakonec pravomocně odsouzen na doživotí, odsuzující verdikty ale letos v červenci zrušil Ústavní soud, když předtím Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku konstatoval, že Česká republika porušila Tempelova práva a upřela mu právo na spravedlivý proces. Navíc vše trvalo nepřiměřeně dlouho.

Tempelův advokát Jakub Kříž už dříve řekl, že si Tempel nepřeje s médii po jeho propuštění hovořit.