„V nejbližší době by mohlo začít zpracování projektové dokumentace, aby zjara mohla být zahájena stavba a od léta 2017 hřiště sloužilo dětem. Vybudování centrálního hřiště bude prvním krokem k celkové revitalizaci málo vybaveného a nemoderního sídliště," řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Pátá varianta se liší od předchozích tím, že myslí na připomínky rodičů. Těm se nelíbilo málo stínu a chybějící osvěžení v parných dnech. Přibudou proto prvky jako pítko a velryba, která bude chrlit vodu přes velmi jemné trysky. Vnitřní prostor hřiště bude rozdělen záhony s keři na část pro menší a pro větší děti. Celý prostor bude oplocen a podél plotu bude vysázena zeleň tak, aby splynul s okolím a snížila se například prašnost z okolí. Hřiště bude pod dohledem kamerového systému.

Ti nejmenší se mohou těšit na pískoviště, houpadla ve tvaru chobotnice či žraloka, skluzavku a domeček. Přechod na hřiště pro starší děti bude tvořit dvojhoupačka a dvě zapuštěné trampolíny. Starší děti budou mít k dispozici prolézačky, šlapací kolotoč, houpačku ve tvaru hnízda nebo hrazdu.
Chybět nebudou lavičky, odpadkové koše a dřevěné sedací, lehací, a dokonce přebalovací rošty, které rodiče malých dětí jistě ocení.

Dvě největší sokolovská sídliště Michal a Vítězná jsou léta takzvaně nedotčená. „Chybí stromy, zeleň, posezení či příjemná kavárna," říká jeden ze Sokolováků. Nová studie hovoří o centrálním dětském hřišti, zatraktivnění okolí potravin v centru sídliště, vysázení stromů či nové zeleně. Padal také nápad o mobilní kavárně mezi cyklostezkou a domem seniorů. Změna zeleně má být zásadní. Byly zde prakticky jen tři vzrostlé stromy. Odhadem je zde padesátka nemovitostí.