„Sokolovští zastupitelé odsouhlasili na svém zasedání schodkový rozpočet na příští rok s příjmy 524 milionů korun a výdaji 708 milionů. Schodek pokryje přebytek hospodaření z minulých let. Na investice dá město zhruba 30 procent výdajů," řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Celkový objem investic bude podle něj nižší než v minulém období, a to kvůli menším možnostem získání dotací. Letošní příjmy byly vyčísleny na 531 milionů a výdaje na 643 milionů.

„Ač investice budou menší než v předchozích letech, tak o to větší je podíl vlastních investic. My jsme patřili k nejúspěšnějším žadatelům a realizátorům akcí z Regionálního operačního programu. Ten už skončil a rozbíhá se IROP, kde Sokolov tolik příležitostí nevidí. Proto došlo ke snížení investic," upřesnil Picka.

Hospodaření města je podle starosty v dobré kondici a současný přebytek zhruba 200 milionů by měl schodek v příštím roce pokrýt a zároveň zbude rezerva. Největšími investicemi budou dům pro seniory místo bývalé 4.ZŠ, přestavba objektu Zdraposo na malometrážní městké byty či odkoupení panelových domů nad Alfou.