Policisté společně s hráznými provádí ve dne i v noci namátkové kontroly těchto prostor, které se nachází v ochranném pásmu 1. stupně vodního zdroje. Informovala o tom mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová.

„Policisté u nádrže Horka už v minulosti řešili několik případů porušení zákazu rybolovu a také porušení zákazu vjezdu," uvedla.

„Již několik let spolupracují policisté z Habartova s hrázným z vodní nádrže Horka na Sokolovsku. Rybáři tam často rozdělávají ohně, vyhazují věci do vody a nechávají po sobě odpadky. V nádrži s pitnou vodou je také zakázáno se koupat a jakkoliv jinak ji znečišťovat," uvedl policista Karel Dekaň. Upozornil na to, že ten, kdo bude přistižen, že v nádrži s pitnou vodou rybaří, se může připravit na správní řízení.

„Za přestupek na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství mu hrozí pokuta až 8 tisíc korun, zákaz činnosti do jednoho roku (v případě, že je držitelem rybářského lístku) nebo mu může být také uloženo propadnutí věci či věc zabrána. Pokud se někdo dopustí škody větší než 5 tisíc korun, půjde již o trestný čin pytláctví. V tomto případě by pachateli hrozil trest odnětí svobody až dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo majetkové hodnoty," doplnil informace policista.