Sokolovští senioři oceňují snahu města při budování sportovišť pro děti a mládež. Zároveň žádají, aby město postavilo sportovní areál či pouhé náčiní právě pro jejich věkovou skupinu. Město oponuje tím, že cvičební stroje seniorům poskytuje již nyní, a o nákupu dalších prozatím neuvažuje.

„V Sokolově se udělalo hodně především pro děti a mládež a to je velice dobře. Alespoň nebudou mít tolik času na lumpárny. Ale měl bych jeden dotaz. Přemýšleli jste někdy o plácku v areálu, kde by byly různé cvičební stroje i pro důchodce, jak jsem viděl z jistého města v televizi? Nebylo by to pouze pro nás starší, ale pro všechny. Jen musí být šlapačky a točidla a já nevím co ještě vyrobeny bytelně. Jde o to, aby je někteří, co si ničeho neváží, nezničili," zamířil svůj dotaz na vedení sokolovské radnice jeden ze sokolovských seniorů.

Vedení města oponuje, že podobné stroje v Sokolově fungují. Avšak s jejich rozšiřováním seniory nepotěší. Proč? Na to odpověděl starosta Sokolova Jan Picka.
„Nejen v televizi, ale i u nás v realitě takové místo existuje, lépe řečeno existují. Jsou dvě, a to v lesoparku Bohemie a v Háječku. Vzhledem k negativním zkušenostem s vandaly jsme však myšlenku dalšího rozšiřování míst opustili," řekl Picka.