S velkou radostí jistě přivítají osoby se zdravotním postižením a senioři nabídku sokolovského Centra pro zdravotně postižené. To opět přispěchalo s nabídkou tolik oblíbených počítačových kurzů v rámci projektu Senioři komunikují. Kurzy jsou zdarma. Díky Nadačnímu fondu manželů Livie a Václava Klausových pořádá centrum letošní kurzy v Rotavě a Bukovanech.

„Cílem projektu Senioři komunikují je podpora vzdělávání seniorů v oblasti ovládání a užívání osobních počítačů. Vzdělávací projekt je zaměřen především na ty seniory, kteří doposud neměli příležitost se seznámit se zmíněnými moderními komunikačními prostředky blíže a chtějí se je alespoň v základních funkcích naučit ovládat," říká vedoucí sokolovského centra Lucie Tomášková. Senioři mohou podle vedoucí překonat handicap, kterým by budoucí generace seniorů už neměly být tolik poznamenány.

„Notebook jsem dostal k šedesátinám, ale zapnu ho jednou za dva měsíce. Tím pádem vše zapomenu. Kurzy jsou dobrý nápad," říká dvaašedesátiletý Štěpán. V Bukovanech se začíná od příštího pondělí v tamní ZŠ. „Informace poskytneme na pobočce Centra pro zdravotně postižené v Sokolově," dodala Tomášková. Centrum se nachází ve třetím patře polikliniky. Telefony 352 628 788, 602 340 482 anebo mail sokolov@sluzbypostizenym.cz.