„V tomto případě se jedná o bezplatné právní poradenství, cvičení pro občany města anebo zvýhodněné vstupné do bazénu,“ říká starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Všechny služby jsou určené občanům Sokolova starším 65 let. Vloni například hojně využívali právní poradnu. Mnoho z nich se totiž stále častěji dostává až do existenčních potíží kvůli takzvaným šmejdům anebo neznalostem zákona. Mnoho z nich také na právní služby jednoduše nemá peníze.

V poradně se řešilo i něco, s čím se tolik nepočítalo. Jde o domácí násilí páchané na seniorech. I zde právnická kancelář lidem poradí a zároveň doporučí další pomoc.

Ilustrační foto.
Rozhlas je teď více regionální

„Funguje zde skvělá spolupráce s Intervenčním centrem při Pomoci v nouzi, kam se mohou lidé obrátit,“ konstatuje Oulehlová. Vedoucí Intervenčního centra Sokolov Eva Chalupníková Doležalová říká, že se na ně mohou senioři kdykoliv obrátit, a to v naprosté anonymitě. Kancelář navštívili i mladší 65 let.

Zájem byl i o volné vstupenky do bazénu. Ty však senioři přenechávali rodinným příslušníkům a na ostatní seniory se přitom nedostalo. Město proto rozhodlo, že bude dávat slevu všem starším 65 let při prokázání dokladem totožnosti. Podle vedení plaveckého bazénu tvoří z celkového počtu návštěvníků senioři zhruba 15 až 20 procent.

Senioři si letos na Univerzitě třetího věku mohli vybrat z osmi oborů.
Zájem seniorů o univerzitu stále roste

Oblíbené je i cvičení pro seniory, kde si mohou lehkou a zábavnou formou protáhnou svá těla.

Dalšími službami jsou pak například Senior expres, kterým klienti jezdí nejčastěji k lékaři či za nákupy, sebeobrana proti napadení na ulici či tísňová tlačítka.

Nebezpečná ubytovna dnes už díky vytrvalému úsilí bývalého starosty nestojí.
Nebezpečná ubytovna šla k zemi. Dalo to ale práci