Soutěž o nejlepší hospůdku roku se po roční odmlce opět vrátila. Certifikát si po letošním letním hlasování vybojoval Šenk u Kovárny v Mariánských Lázních Úšovicích. Podle hostů přímo zaslouženě. A to prý nejen z důvodu výborné kuchyně, ale i kvůli rodinnému prostředí. Vítězství si Mariánskolázeňští užili již podruhé.

„Nedivím se, že tento certifikát získala tato hospoda, protože je tu velmi příjemné prostředí," uvedla jedna z hostů, Jana Velková z Mariánských Lázní.

„Cítím se tu téměř jako doma, je to krčma, kde panuje přímo rodinné klima. Mimo jiné tu je i příjemná obsluha, výborné jídlo a skvělá nálada," usmála se Jana a dodala, že se jí například líbila i oslava silvestra, která se v areálu hostince uskutečnila.

Majitelce Světlaně Protasové ocenění přineslo velkou radost.

„Hlavní poděkování patří všem lidem, kteří k nám do hospody chodí," radovala se majitelka. „Pro všechny, co projeví zájem, jsme schopni připravit hospůdku pro oslavu narozenin, svatby a pro další jiné události," vyjmenovala Světlana Protasová.

Šenk u Kovárny stojí i v pozadí pořádání nejrůznějších sportovních akcí.

„Letos jsme uspořádali druhý ročník motokárových závodů v Chebu. Na Mikuláše vždy připravujeme bowling v Tachově, kdy se také sejdou naši trvalí hosté a soupeří o to, kdo bude lepší, a v létě vždy připravujeme tenis," přiblížila hospodské aktivity Světlana Protasová.

A jaké další přednosti podle hostů krčma má?

„Mohu se tu sejít se svými kamarády a popovídat si o novinkách v životě," řekl Libor Moulík z Mariánských Lázní. „Často se tu konají i hudební akce, koukáme se tu s dalšími hosty na fotbalové přenosy v televizi anebo sem přijdeme na chutné jídlo," dodal štamgast. „Pořádáme tu i country koncerty, které se opakují zhruba jednou za čtrnáct dní," dodala Světlana Protasová.