Ve skiareálu poničila sedačkovou lanovku a vleky na červené a modré sjezdovce. Vlekaři s vypětím sil zapracovali na odstranění škod, které se vyšplhaly na 10 milionů korun, a hlásí: Zahájení sezóny nic nebrání! Pracuje se dál na zprovoznění sedačkové lanovky. Ta by mohla být hotová kolem Vánoc.

„Bublavská strana je kompletně opravená. Nyní pracujeme na obnovení provozu sedačkové lanovky, na které byly největší škody,“ říká bublavský vlekař Jiří Lhota. Skicentrum musí vyměnit jeden sloup, který popadané stromy ohnuly. Poničené jsou sedačky, kladky i samotné lano. „Samotná sjezdovka je už takřka celá odtěžená od popadaných stromů. Optimistický výhled hovoří o tom, že kolem Vánoc bychom mohli sedačkovou lanovku spustit,“ nastínil Lhota. Ten ocenil nasazení lidí, kteří se podílí na odstraňování škod. „Pracujeme nepřetržitě a lidé jsou velice solidární.“

Tříděný odpad jde pod zem.
Tříděný odpad jde pod zem

Na samotných sjezdovkách jsou nyní rozmístěné tyče a sněhová děla, které chrlí první technický sníh. Pokud současný charakter počasí vydrží a bude se dařit zasněžovat, sezóna by mohla začít již brzy. Ceny permanentek zůstávají beze změn. Novinkami v Bublavě jsou nové bufety. Infocentrum s občerstvením pak přibylo i na samotném svahu.