„Sokolovská živnostenská škola je jednou z největších středních škol v regionu a může se pochlubit skvělým renomé. Kromě toho, že se její žáci pravidelně prezentují na mnoha akcích pořádaných v kraji, dosahují i mimořádných výsledků v regionálních a celorepublikových soutěžích v odborných dovednostech. Velice mne proto mrzí, že se v době, kdy se podávají přihlášky na střední školy, šíří mezi veřejností poplašné zprávy ohledně jejího možného slučování, či dokonce rušení,“ říká krajský radní pro oblast školství a mládeže Jaroslav Bradáč. Ubezpečuje případné zájemce o studium, jejich rodiče i současné žáky, že nic takového nehrozí.

Jedinou změnou, která žáky i jejich učitele čeká, je dočasné přemístění výuky z budovy v Komenského ulici do pavilonu E 1. ZŠ Sokolov. K němu by mělo dojít na začátku srpna letošního roku na základě rozhodnutí Rady Karlovarského kraje.

Natálie Toušová se narodila 10. února v 7:48 rodičům Janovi a Veronice z Mariánských Lázní. Po příchodu na svět ve FN na Lochotíně vážila jejich holčička 3250 gramů a měřila 49 centimetrů.
FOTO: Právě jsme se narodili

„Důvodem přesunu je nutnost uvolnit prostory pro pobočku policejní školy, která nyní sídlí v Integrované střední škole technické a ekonomické Sokolov a která potřebuje vlastní samostatný objekt. Pavilon, do nějž se naše výuka přesune, se nachází na strategicky výhodném místě v centru města. Je dvoupodlažní, se samostatným vstupem a v současné době prochází rekonstrukcí, tak aby plně vyhovoval našim potřebám,“ upřesňuje ředitelka Střední školy živnostenské Sokolov Ilona Medunová.

Uvažuje se i o výstavbě zcela nového školského objektu v Žákovské ulici, jenž by měl být propojen se současným. „Vznikne tak multifunkční školské zařízení, kam bude soustředěna teoretická výuka a odborný výcvik,“ dodává Ilona Medunová.

Střední školu živnostenskou Sokolov aktuálně navštěvuje 632 žáků. Získávají kvalifikaci ve dvouletých učebních oborech s výučním listem, ve tříletých učebních oborech s výučním listem, ve čtyřletých maturitních oborech a v dvouletém nástavbovém studiu. Pokud žáci splní stanovená kritéria, mohou během studia získat stipendia, která vyplácí škola, ale také Karlovarský kraj.

Ilustrační foto.
Nováček Patrik Hamrla: Díky Energii bych se chtěl posouvat v národním týmu