Město má na akci připraveny dva miliony korun. Do prvního výběrového řízení na tuto zakázku se však nepřihlásila ani jedna firma. Město proto vyhlašuje druhé kolo a některé z firem upozorňuje na to, že taková zakázka existuje.

„Podle našeho názoru firmy v době, kdy jsme výzvu dávali na veřejnost, měly už roční plán naplněný, takže se z kapacitních důvodů nemohly přihlásit. V to pevně věříme,“ řekl místostarosta Sokolov Jan Picka. „Spoustu firem upozorňujeme na to, že je výzva venku. Přímo jim říkáme, pozor, na eZAKu se objevila naše výzva na rekonstrukci či na výstavbu dětského hřiště, tak se na tu zakázku podívejte, případně budeme rádi, když se přihlásíte,“ konstatoval Picka.

Ilustrační foto.
Kraslice zdražily svoz odpadu

Hřiště podle něj nebude nahrazovat aktivity při tělesné výchově, které děti musí absolvovat v rámci výuky. „Bude sloužit k tomu, aby se vyřádily a načerpaly další energii buď do další případné výuky, nebo aby si tam odpoledne zahrály a věnovaly se pohybu,“ zdůraznil místostarosta.

V centrální části hřiště bude postaven dřevěný přístřešek proti nepřízni počasí. Chybět nebude pískoviště, herní hrad, houpačka zvaná hnízdo, opičí dráha, trampolíny v zemi či branky.

Rodiče školáků by nové hřiště velmi uvítali. „Škola je stará budova v centru města mezi domy. Jsem rád, že dětem našli nějaké místo na odpočinek, relax nebo vyblbnutí,“ říká jeden z rodičů Jan Hýský.

MP Sokolov při rozdávání reflexních prvků.
Chcete-li přežít, tak musíte být vidět