To jsou problémy, se kterými se snaží vypořádat sokolovská radnice. A tak na základě opakovaných požadavků ze strany lidí i majitelů provozoven umístěných v této lokalitě nechala sokolovská radnice ozelenit Staré náměstí. Sokolov chce dostat či zachovat zeleň v celém centru města. Vypsal proto zakázku na ozelenění středu města. Předmětem zakázky je rovněž celoroční údržba a obměna osázených nádob, jako doplnění rostlin, hnojení či zálivka.

Ozelenění Starého náměstí podnikatelé uvítali. „V betonovém městě je zeleň dobrý nápad. Jsem pro," řekl majitel jedné z tamních provozoven.
A co náměstí Budovatelů? Asfaltová plocha, lemovaná betonovými květináči. Před sametovou revolucí sloužila spíše jako seřadiště občanů při různých projevech komunistických politiků. O nějaké odpočinkové zóně nemůže být řeč.

„Budovatelské nadšení dalo vzniknout prostoru, který byl koncipován pro masové manifestace na podporu socialismu a nese všechny negativní znaky podobně zamýšlených ploch," řekl architekt Kamil Mrva.