K realizaci pomůže financování z přebytku hospodaření, který činí téměř 20 milionů korun. Sokolov tento týden zveřejnil, že v roce 2015 hospodařil s poměrně vysokým přebytkem. Za kladný výsledek vděčí město především čerpání dotací z Evropské unie i dalších zdrojů, ale i pozastavení některých investičních akcí.

„Díky dobrému hospodaření se město zbavilo úvěrů a do roku 2016 vstoupilo bez dluhů," řekl starosta Sokolova Jan Picka. „Pokud se podíváme na stranu příjmů, byly zhruba ve výši 620 milionů korun. Co se týče výdajů, tam jsme se dostali na hranici 600 milionů korun, to znamená, že ta opravdová úspora byla ve výši necelých 20 milionů korun. Pro mě velice dobrým číslem bylo také číslo, které hovoří o tom, jak se nám podařilo v roce 2015 čerpat dotace," řekl Picka. Město podle něj získalo z dotací necelých 170 milionů korun.

Některé větší investiční akce Sokolov v loňském roce pozastavil v obavách z vyměření platebního výměru kvůli pochybení ve výběrovém řízení na opravu střechy zimního stadionu. Městu původně hrozila pokuta až 240 milionů korun, což by značně ovlivnilo hospodaření na několik let. Nakonec ale Sokolov musel zaplatit jen 25 milionů korun. Realizovat se naopak podařilo investice do sportovišť v Areálu zdraví nebo vybudování odstavného parkoviště na sídlišti Michal. Město také splatilo úvěr téměř 120 milionů korun, který si vzalo na předfinancování projektů.