"Naše představa byla postavit novou halu za zhruba 40 milionů korun. Představy projektantů byly do 50 milionů. Jenže pak vyletěly raketově ceny stavebního materiálu a s nimi i ceny za dílo. V prvním čtvrtletí to bylo o 40 procent, ve druhém o dalších 40 procent. Nyní je situace taková, že postavit novou halu by stálo 75 milionů korun a to nám nikdo neschválí. Počkáme proto s vyhotovením projektové dokumentace až do roku 2022," řekl místostarosta Sokolova Jan Picka. Projektanti v současné době kvůli neustále se měnícím cenám neumějí odhadnout konečnou sumu. Milion na projekt je alokovaný a město bude žádat o jeho převedení na další rok.

"Firmy se zřejmě chtějí takzvaně zahojit po covidu, jiní zase zdražují možná proto, že to dělají i ostatní," myslí si o růstu cen Picka.

Při debatě o stavbě nové městské haly se názory vedení města mísily. V plánu je totiž ještě kompletní rekonstrukce sportovní haly Integrované střední školy technicko ekonomické, která patří Karlovarskému kraji a modernizace byla před růstem stavebního materiálu odhadována na 130 milionů korun.

"Bavili jsme se tom s hejtmanem i radními kraje a ti nám přislíbili, že rekonstrukce haly je v plánu," řekla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Zrádný jez v Radošově.
VIDEO: Tahá vodáky ze smrtícího jezu, buď jí děkují, jsou v šoku nebo machrují

„Revitalizace haly rozšíří možnosti sportování nejen pro integrovanou školu a sokolovské základní školy, ale také pro veřejnost a zejména pro menší kluby. Počítáme se zásadním rozšířením užitné plochy pro různá sportoviště. Kromě hřiště klasických rozměrů pro reprezentaci, volejbalové a basketbalové turnaje, vzniknou také prostory například pro ping pong, centrum úpolových sportů nebo centrum pro vzpěrače, tedy pro sporty, které mají v historii Sokolova dlouhou tradici,“ uvedl Jindřich Čermák, radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

O tom, zda by se haly uživily obě, má místostarosta Picka jasno. "Myslím, že ano. Máme tu policejní i vojenskou školu. Navíc některé sporty musejí na turnaje dojíždět do okolních měst, kde haly splňují dané parametry. V nových halách nebude problém hrát soutěže, pro něž jednotlivé sportovní svazy vyžadují jasně dané parametry," dodal Picka.