Lesík pod rozhlednou Hard, je podle vedení sokolovské radnice, posledním městským lesem, který nebyl revitalizován. Ve městě se však najdou i další lesíky, které by potřebovaly zvelebit, pročistit či prořezat. Ty však nepatří městu a podle názoru vedení města jen tak patřit nebudou.

„Samozřejmě jsou ve městě i další lesy, které upraveny nejsou, a vnímáme to jako problém. Ty jsou však ve vlastnictví Lesů ČR. Jednali jsme s nimi, bohužel, veškeré úkony spojené s případnou výměnou či převodem tohoto majetku jsou velmi složité. Jejich úprava se tedy bohužel aktuálně neplánuje," uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.
Schůzku se zástupci lesů popisuje vedení Sokolova jako velmi vstřícnou, ale legislativa svou složitostí celou věc ztěžuje.

Město tak prozatím plánuje kácení a prořezávky starých a přežilých stromů či výsadbu nových pod zmíněnou rozhlednou Hard. „Půjde o pracnou záležitost. Přístup do terénu je složitý, předpokládáme, že firma, která vyhraje ve výběrovém řízení, bude muset používat i koně," dodal Jakobec.