To jsou hlavní důvody toho, proč se v sokolovské porodnici narodí letos až o třetinu více dětí než vloni. Malý Dominik, který se narodil minulý týden, byl již pětistým novorozencem na tomto oddělení v roce 2018.

Zrekonstruované šestinedělí funguje v Sokolově více než rok. Nové prostředí a zázemí sokolovské porodnice maminky láká. Pokud bude trend z těchto měsíců pokračovat, bude nárůst počtu narozených dětí více než třicetiprocentní.
„Miminka s pořadovým číslem 500 se letos sokolovská porodnice dočkala v úterý 23.října v noci, kdy se narodil malý Dominik s porodní váhou 3220 gramů. Jeho mamince, která přijela do Sokolova rodit z nedaleké Nové Role, přišlo pogratulovat a předat drobnou pozornost i vedení nemocnice,“ řekla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

„První miminko jsem před sedmi lety rodila v Ostrově. Komfort je srovnatelný. Velkou výhodou je sokolovský personál, který byl opravdu neuvěřitelně vstřícný a lékaři, porodní asistentky i sestřičky mi ve všem pomohli,“ uvedla maminka Tereza Jansová.

Paní Jansová je pacientkou sokolovské lékařky Markéty Kubalové, která nastoupila na gynekologicko – porodnické oddělení po uzavření ostrovské porodnice. Rodit v sokolovské nemocnici u svého porodníka jí tak přišlo jako jasná volba.
„Brzký příchod pětistého miminka nás mile potěšil a je známkou toho, že zájem rodiček o naši porodnici roste. Toho si moc vážíme a budeme nadále pracovat na tom, aby maminkám i čerstvě narozeným dětem bylo u nás co nejlépe,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

„Mezi jména, která se v těchto letech objevují v Sokolově nejčastěji, patří Nikola, Tereza, Jan, Martin, Matyáš, Adam, Sebastián, Adélka nebo Eliška. Občas rodiče pojmenují novorozeně pro někoho možná neobvykle. V Sokolově se narodil například Slaviboj, Jeroným, Noe, Ashly nebo Leela,“ dodala mluvčí sokolovské nemocnice.

Pomoc v nouzi získala nový sociální automobil.
Pomoc v nouzi získala nový sociální automobil