Hlavně konec pracovních smluv na dobu určitou ovlivní nezaměstnanost na přelomu letošního a příštího roku v Karlovarském kraji. Výraznější propouštění v kraji žádná větší firma zatím nehlásila. V postupném snižování stavu ale pokračuje Sokolovská uhelná. Naopak některé firmy mají odborníků stále nedostatek.
Podle Petry Dolejšové z karlovarského úřadu práce neohlásil žádný významný zaměstnavatel propouštění. „Ale stejně jako každý rok doběhnou smlouvy na dobu určitou. Ty se týkají hlavně oborů, jako je lesnictví, zemědělství nebo stavebnictví," řekla Dolejšová. Například loni mezi prosincem a lednem přibylo v evidenci úřadu práce 810 nezaměstnaných.

Největší zaměstnavatel v regionu, Sokolovská uhelná, letos propustila asi 200 lidí. „Pokračujeme v trendu postupného snižování, kdy většina lidí odchází přirozeným odchodem do důchodu a podobně. Nejsme firma, která by zásobovala úřady práce," řekl mluvčí Sokolovské uhelné Josef Michalský. Celkový počet zaměstnanců firmy se letos dostal na zhruba 4000.
„Právě průměrný stav pracovníků je jedním ze dvou základních parametrů, které ovlivňují objem mzdových nákladů společnosti. Ty letos dosáhnou výše 2,2 miliardy korun, a tvoří tak čtvrtinu celkových nákladů Sokolovské uhelné," řekl místopředseda dozorčí rady Sokolovské uhelné Jaroslav Rokos.

Relativně klidní mohou být úředníci samospráv. Obecní, městské i krajský úřad ale v posledních letech šetří a na zvyšování mezd nemají. „Objem mzdových prostředků se v roce 2013 nebude navyšovat, platy zaměstnanců zůstanou tak ve stejné výši jako v roce 2012," uvedla mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.

Ale jsou i firmy, které nejenže nepropouštějí, ale naopak intenzivně zaměstnance hledají, jako například společnost Witte Nejdek, která patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Karlovarském kraji. „S ohledem na zahájení výroby nových projektů ve druhém pololetí 2012 a v roce 2013 firma neočekává v nejbližší době propouštění zaměstnanců dělnických profesí," sdělil prokurista firmy Gerhard Knop.
„Naopak předpokládáme další růst počtu zaměstnanců ve výrobě a logistických procesech. V oblasti technickohospodářských pracovníků, a zejména specialistů velkého množství oborů očekáváme nábor zaměstnanců mimo jiné jako investici do budoucích aktivit, zajišťovaných pro celou skupinu Witte," uvedl Knop.