„Chtěla jsem si letos opět zakoupit abonentku do divadla na příští sezonu a opět jsou všechny rozebrány již před zahájením prodeje, který mimochodem nebyl ani nikde zveřejněn. A protože opět nejsem předplatitel, mám smůlu. Ale jak se jím mám za takovéto situace stát?“ ptá se jedna z divaček I. Denková. Podle jejího názoru má malá skupina vstupenky jisté rok co rok, zatímco drtivá většina obyvatel nemá šanci. „Zřejmě to asi mají doživotně a my ostatní budeme zajíždět do okolních divadel, kde takovéto praktiky nejsou,“ dodává.

Proti tomu se vedení MDK ohrazuje. „Divadelní předplatné nabízíme každým rokem od začátku června a primárně skutečně stávajícím předplatitelům, kteří mají možnost si obnovit svá dosavadní místa i v nové sezóně. Je to seriózní standardní postup, který odpovídá praxi všech divadel,“ říká Jana Fefferová, dramaturgyně a zástupkyně ředitele MDK Sokolov.

Letos měli tuto možnost do 16. června, od 19. června měl začít prodej ostatním zájemcům. Ovšem stávající předplatitelé měli všichni zájem, a tak se opakovala situace z loňského roku, žádná volná místa již nebyla k dispozici. „Mrzí nás, že nemůžeme vyhovět všem zájemcům o předplatné, ale není pravda, že by tato možnost byla jen pro vyvolené,“ konstatuje Fefferová.

Ještě v roce 2016 zde neměli zcela zaplněnou kapacitu divadla, poprvé předplatné vyprodali až v roce 2017. „Těší nás, že tento zájem svědčí o kvalitní nabídce a odpovídá zájmu našich diváků. Věřím, že ti ostatní, na které se v tuto chvíli nedostalo, využijí titulů mimo předplatné, které i v následující sezóně nabídneme k volnému prodeji,“ dodala zástupkyně ředitele.

Hasiči, Parkour, Modeláři je téma tábora tento týden.
O letní příměstské tábory je mezi dětmi velký zájem