Rekord z roku 2006, kdy bylo sokolovské moře s nejdelším toboganem ve střední Evropě otevřeno, sice překonán nebude, i tak je ale koupaliště po bídných předešlých letech nadmíru spokojeno. Do konce koupací sezóny se přitom mohou návštěvníci těšit nejen na koupání v kvalitní a čisté vodě, ale také na atraktivní doprovodné akce.

„Průběh letošní sezóny hodnotíme velmi kladně. Po několika předchozích letech se konečně umoudřilo počasí a na návštěvnosti je to znát. Letos s jistotou překonáme hranici třiceti tisíc lidí, a bude se tak jednat o třetí nejvyšší návštěvnost od roku 2006, kdy se brány koupaliště otevřely vůbec poprvé,“ řekl správce Michalu Karel Kotous.

Poukázal na to, že v roce 2006 navštívilo Michal téměř 60 tisíc lidí, v roce 2013 pak 40 tisíc.

„Denní rekord v návštěvnosti přitom máme čtyři tisíce lidí. Letos jsme se zatím přehoupli lehce přes dva tisíce,“ poznamenal Kotous.

Těší ho, že i přes vysoké teploty je kvalita vody stále na nejvyšší úrovni. Pravidelná měření provádějí hygienici.

Na návštěvníky jako každý rok dohlíží i vyškolení plavčíci. Ti mají na kontě více než deset zásahů při pomoci unaveným plavcům. „Všichni plavčíci jsou úspěšní absolventi kurzu pro vodní záchranáře a je problém je sehnat, jejich role je přitom při provozování koupaliště zásadní.“

Michal bude již tento víkend hostit závod Českého poháru v triatlonu. Návštěvníci se tak mohou těšit na atraktivní podívanou, kdy se do Sokolova sjede celorepubliková špička, po skončení se pak uskuteční beach party. Další akcí bude 22. a 23. září mistrovství světa v trialu.

Český rapper Marpo se představil na koncertě v loketském amfiteátru.
OBRAZEM: Marpo v loketském amfiteátru