Čelí nebezpečí nakažení, navíc kvůli nové nastaveným službám téměř nespí a čekají na to, co přijde v dalších dnech. „Nikdo nedokáže odhadnout, jaký bude další průběh pandemie. Vlna solidarity je taková, že jsem nic podobného nezažila a je to něco, co nás drží na nohou,“ říká Martina Kalendová, náměstek ošetřovatelské péče Nemocnice Sokolov, členka krizového týmu nemocnice a zároveň vrchní sestra zdejšího oddělení ARO, která tu pracuje již 26 let.

„Jeden příklad z mnoha - vrchní sestra MOJip - Taťána Fousová minulý týden nespala tři noci a to má malou holčičku. Smysl pro povinnost, poslání našeho povolání a zodpovědnost za životy druhých jí nedovolil jít domů. Jsem ráda, že mám okolo sebe takové lidi. To vzájemné spojení nás drží nad vodou a společně to zvládneme!“ doplnila Kalendová.

„Naši zdravotníci nyní slouží směny na provizorní infekční ambulanci i v záchytném triážovém stanu. Nasazují síly i při jiné práci, v jiných oblastech. Posilují týmy úklidu. Lidé si navzájem pomáhají, šijí roušky, připravují pohoštění pro druhé. Sám jsem překvapen, jak silný je náš kolektiv a táhneme za jeden provaz. Za to všem děkuji!“ uvedl ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Ilustrační foto
Koronavirové prázdniny, nebo zlý sen? Napište nám