„Revitalizace haly rozšíří možnosti sportování nejen pro integrovanou školu a sokolovské základní školy, ale také pro veřejnost a zejména pro menší kluby. Počítáme se zásadním rozšířením užitné plochy pro různá sportoviště. Kromě hřiště klasických rozměrů pro reprezentaci, volejbalové a basketbalové poháry, vzniknou také prostory například pro ping pong, centrum úpolových sportů nebo centrum pro vzpěrače, tedy pro sporty, které mají v historii Sokolova dlouhou tradici,“ uvedl Jindřich Čermák, radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Prozatím je v plánu zpracování projektové dokumentace.

Rada Karlovarského kraje schválila příspěvek 2,5 milionu korun. Ten poslouží na zpracování projektové dokumentace, která bude stát podle odhadů do 4,5 milionu korun. Dva miliony pak uhradí ISŠTE z vlastního investičního fondu. Na financování samotného projektu chce kraj využít dotační programy. Přispět je připraveno i město Sokolov.

Ilustrační snímek.
Z otloukánka premiantem. Chebsko má nejnižší nárůst nakažených koronavirem

Jednání krajské rady předcházela společná schůzka sokolovské starostky Renaty Oulehlové, ředitele ISŠTE Pavla Januse, hejtmana Petra Kulhánka a radního Jindřicha Čermáka. „Do budoucna nebude sportovní hala vyžadovat další externí financování, protože z ekonomického hlediska by si měla na svůj provoz vydělat pomocí pronájmů prostor,“ doplnil Čermák.

O projektu se začalo debatovat zhruba před třemi roky a už tehdy Sokolov oznámil, že by se na stavbě haly finančně podílel.