Zastupitelé však ve čtvrtek odmítli koupit první z rozsáhlých objektů. Rohový dům s číslem popisným 1, s obřími hodinami. Jeho majitelé za bývalou radnici požadují přes milion korun. Radnice chce však komplexně vyjednávat i s majiteli zbylých dvou prázdných objektů. Zastupitelé proto sestavili sedmičlennou skupinu, která má vstoupit do vyjednávání o odprodeji a jasně určit, jak by byly zrekonstruované domy využity. Otázkou také je, kolik by opravy stály.

„Všechny tři nemovitosti bychom chtěli koupit naráz proto, abychom řešili celé centrum. Nemá smysl koupit jeden objekt a další aby dál chátraly," řekl místostarosta Kraslic Miloslav Poslední. Je podle jeho slov jasné, že opravy se už nyní dají odhadovat na desítky milionů korun. „I to je otázka pro pracovní skupinu. Zda bychom opravovali najednou z nějakého úvěru, či na etapy," poukázal s tím, že už před rokem se mluvilo o tom, že v centru města by mohlo vzniknout městské muzeum, byty hostelového typu, zázemí pro základní uměleckou školu a dům dětí. „Do skupiny jsme přizvali i úřednici z odboru sociálních věcí. Chceme najít široké využití," doplnil.
Podle vedení Kraslic ale nebude město objekty kupovat za každou cenu. Důležité bude vyjednávání o ceně a právě vyčíslení nákladů na opravy.

Zastupitelé jsou přitom koupi nemovitostí nakloněni. Zvlášť když jim nyní odpadla otázka koupě či nekoupě soukromé polikliniky, kterou se rozhodli místní lékaři neprodat městu, ale jinému subjektu. „V případě koupě polikliniky jsem měla obavy z finanční zátěže pro město vzhledem k nutným opravám. To nyní odpadá, díky čemuž se přikláním ke koupi, avšak všech tří nemovitostí v centru města," uvedla radní a zastupitelka Pavlína Poledňáková.