V Sokolově vyrostlo další náměstí. Alespoň podle názvu. Vzhledem připomíná spíše náměstíčko. Do provozu byl totiž uveden multifunkční dům Sokolov. Stavba se nachází na bývalém betonovém torzu krytu civilní obrany, který lokalitě léta dělal ostudu. Nachází se na sídlišti Vítězná mezi krajními panelovými domy a takzvanou barevnou školou. A právě před bytově podnikatelským objektem vyrostlo další náměstíčko v Sokolově.

„Po 30 letech dostala tato část města zcela novou tvář," představil lokalitu krátce a výstižně projektant Martin Volný. Zastupitelé přijali návrh investora, který v lokalitě staví. Vznikla i plocha pro parkování. „Nový název má své odpůrce, ale i zastánce. Debatovali jsme o něm a nakonec zastupitelé schválili název Malé náměstí. Myslím si, že ve změti ulic na sídlišti to bude dobrý orientační bod," řekl starosta Sokolova Jan Picka. Rada města Sokolova byla v názoru nejednotná a nechala konečný verdikt na zastupitelích, kteří nový název lokality schválili. Název Malé náměstí navrhl investor nového obchodně-bytového centra na sídlišti Vítězná a ihned také vysvětlil proč.

„To, co zde mohou dnes lidé vidět, je první etapa. Jde o severní a východní část komplexu. Pokud nám to zastupitelé schválí, chtěli bychom vybudovat ještě západní část, a tím pádem by šlo o jakousi uzavřenou plochu připomínající malé náměstí," vysvětlil majitel stavební firmy Jan Hammer. Rozměrově by měla mít plocha 1800 metrů čtverečních. Třetí budova by však nezabírala místo pro parkování. V plánu je totiž postavit ji na pilířích a řidiči by zde mohli nechat stát svá auta.

Objekt vyrostl v místě nedokončeného krytu civilní obrany. V minulosti to několikrát vypadalo, že objekt koupí soukromý investor, ale nakonec vždy z dohody sešlo. Za ta léta bylo zhruba deset zájemců o koupi. Všechna jednání ztroskotala na financích. Občanům se komplex líbí. „Je mi jedno, jaký bude název. Komplex se povedl a přibudou místa na parkování. V bývalém krytu hrozily úrazy dětí," říká jeden z řidičů ze sídliště Vítězná.