S tímto místem se počítalo už při výstavbě peronů a modernizaci stanice. Správa nyní představila návrh moderního objektu.

Nová budova bude podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové oproti té současné jako z jiného světa. „Objekt bude jednopodlažní, energeticky úsporný. Je navržen z větší části celoprosklený, s hliníkovými profily a bezpečnostním zasklením včetně stínících žaluzií,“ popsala. Doplnila, že hlavní vstup do prostorné a světlé odbavovací haly bude ze zastřešeného centrálního prostoru, který spojí přístup z plánované autobusové zastávky, z nového parkoviště a také z chodníku.

Chodov bojuje proti odpadu ve městě.
Chodov bojuje proti odpadu ve městě

Zvýší se bezpečnost a úroveň kultury cestování. Konkrétně půjde o vybudování bezbariérového přístupu do budovy, WC pro imobilní občany a vytvoření výraznějšího propojení na navazující druhy dopravy. Úpravy se dočká i nedořešené okolí výpravní budovy. Tam například vznikne parkoviště systému P+R pro 28 vozidel, stání pro motocykly, stojany a boxy na kola.

Nynější nádražní budova je pro současné potřeby předimenzovaná a ve špatném technickém stavu. Po výstavbě nového objektu bude zbourána a na jejím místě vznikne stání pro autobusy. Stát ji nabídl městu, ale to pro ni ale nenašlo žádné využití.

„Současné nádraží je v zoufalém stavu a dělá ostudu. Nové Chodov potřebuje jako sůl,“ řekl cestující Radek Šmíd.