Po letech slibů se vedení města rozhodlo k celkové rekonstrukci za 13 milionů korun. Začít se mělo v listopadu. U tenistů však autoři nápadu narazili. Vedení města nechápavě kroutilo hlavou. Tenisté vzápětí vysvětlili, proč nesouhlasili.

„Od začátku volebního období řešíme, že by se mělo tenistům pomoct, vyjít jim vstříc. Vedli jsme s nimi jednání a chceme zlepšit podmínky pro sportování hlavně dětí a mládeže,“ řekla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová. Dohodli se na stavbě nového areálu, starý přijde k demolici.

„Máme projektovou dokumentaci, podrobnosti jsme ladili s tenisovým klubem, aby to pro ně bylo co nejméně zatěžující ohledně činnosti. Poslední domluva byla ta, že stavět se má přes zimu. Na podzim se zbourá a začne stavět. Máme projekt, stavební povolení i finanční prostředky. Když neprofinancujeme, musíme vrátit peníze na konci roku do rozpočtu. Koncem července nám přišel e-mail od tenistů, že stavět přes zimu nelze,“ dodala Oulehlová.
„V e-mailu zaznělo, že stavět přes zimu by bylo pro klub v podstatě likvidační,“ potvrdila vedoucí odboru rozvoje města Hana Špičková.

Tenisté v tom vědu nehledají a potvrzují, že nové zázemí potřebují jako sůl. Ale stavět se musí na jaře.
„Nové zázemí potřebujeme. Stavět by se ale mělo začít v dubnu, a ne v listopadu. V současné době mi sem chodí děti na nábor do tenisového klubu. Bude jich tu zhruba stovka. Když jim a jejich rodičům řekneme teď ne, přijďte na jaře, vrátí se jich 20 procent. Zbytek půjde jinam. Za takovouto cenu to nelze,“ říká předseda tenisového klubu Roman Fišer. Ten je zároveň jedním z tamních nejzkušenějších trenérů. Stará se především o přípravu závodních tenistů pro budoucí závodní kariéru a celkový chod tenisové školy. Do roku 2011 byl trenérem naší současné tenisové vycházející hvězdy Markéty Vondroušové.

Jak dodal, v zimě by nebylo možné na případné stavbě navštěvovat sousedící přetlakovou halu, kterou tenisté potřebují.
„Na jaře se dá hrát venku, nějak se uskrovníme. V dubnu se může začít stavět,“ dodal Fišer.
Vedení města podle svých slov směrovalo tuto akci na zimu právě díky domluvě s tenisovým klubem. Poté se podle nich tenisté rozhodli jinak. Nakonec vedení Sokolova potvrdilo, že začne město stavět na jaře bez ohledu na další změny či zvraty v jednání s klubem. „Chceme vyjít vstříc tenistům. Ať těm registrovaným nebo i těm, kteří mají tenis jako své hobby,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Projekt je rozdělen na dvě etapy. Ta první obsahuje stavbu nové budovy zázemí tenisového klubu a odstranění stávající budovy tenisového klubu.

Druhá etapa počítá s revitalizací kurtů, s opravou jejich povrchů, rekonstrukcí odvodnění, zhotovením kotvení pro nafukovací tenisovou halu a s dodávkou nafukovací haly pro zastřešení 3 kurtů. Součástí jsou i drobné úpravy okolí kurtů.

Obytný dům vyhořel v Lomnici na Sokolovsku
Obytný dům vyhořel v Lomnici na Sokolovsku