„Nabouranou Škodu Octavii jsme dali k prodeji a pořídili strážníkům nové vozidlo. Je ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Navíc má velmi malou spotřebu a cena byla příznivá a je včetně výstražného vybavení, které policisté ke své práci potřebují. Byl to předváděcí vůz,“ říká starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Hybridní vůz si pochvaluje i zástupce velitele městské policie Jiří Novák.

„Jedná o hybridní automobil, který má velmi nízkou spotřebu. Má jezdit za 5 až 5,5 litru, což je v městském provozu nádhera. Má benzínový motor o objemu 1800 kubíků. Baterie elektromotoru se nemusí dobíjet externě, auto si je dobíjí samo,“ říká Novák.

Vůz je vybaven ledmajáky i kamerami. V kufru vozí například booster na startování vozidel řidičů v nouzi. Zejména v zimě je tato služba využívána často. Dále je v kufru souprava AED defibrilátor, souprava zvaná slangově házečka na pomoc tonoucím, ale i takzvaná botička, která slouží k zablokování vozidla.

„Vozový park je myslím dostačující. Před devíti lety, když jsem nastupoval, zde bylo jedno staré auto. Nyní disponujeme kromě nové toyoty také starší, ale spolehlivou dieselovou octavií, Dacií Doker a v útulku mají děvčata starší Peugeot Partner. Strážník, který jezdí do okolních obcí, má k dispozici Dacii Duster. Tedy čtyři auta do výkonu služby a jedno pro útulek. To je myslím nadstandardní a městu děkujeme,“ dodal Novák.

Sokolovský stacionář Mateřídoušky vznikl přestavbou školní družiny bývalé 4. základní školy.
Větší prostor věnují ve stacionáři lidem s autismem