"Město plánuje od června do září tohoto roku opravu střechy hlavní tribuny fotbalového stadionu, která je zastaralá. Půjde primárně o střechu a Sokolov si na akci vyčlenil 1,9 milionu korun. Dále firma zkontroluje stav ocelové konstrukce, která se případně opraví," potvrdil starosta Sokolova Petr Kubis.

Firma zkontroluje sváry, očistí odrezy a konstrukci natře. Zakázka je takzvaně na míru. Zhotovitel na místě zjistí rozsah prací, které je třeba udělat a zakázku poté nacení. Střecha má velkou plochu, je situována na jih a do budoucna by tak mohla přijít na stůl i debata o případných solárních panelech.

Na jižní straně jezera vyroste 120 malých domků k pronájmu
U jezera Michal pronajmou 120 malých domků. Ty ke koupi postaví na druhém břehu

Střechy v areálu Baníku Sokolov a jejich stav jsou stále aktuální téma. O té na zimním stadionu toho bylo napsáno už mnoho. Milionů, které do ní město investovalo, bylo také mnoho. V havarijním stavu byla v minulosti i střecha nad šatnami fotbalového klubu. Tehdy tam při dešti teklo tolik, že vodu nestačily pobírat ani kýble, které tam byly. A dokonce už začalo zatékat i štamgastům do piva v restauraci, která pod šatnami sídlí.

Velkých rekonstrukcí šaten v areálu se dočkali jak hokejisté, tak fotbalisté. Obě vyšly celkem na zhruba 30 milionů korun. "Zimní stadion byl postaven v roce 1961 a stav šaten i celkové zázemí pro sportovce byly nevyhovující," potvrdila před rekonstrukcí nynější místostarostka Renata Oulehlová. Modernizované prostory nyní poskytují ideální podmínky pro malé i velké sportovce, po kterých už dlouhé roky volali nejen oni, ale i rodiče dětí.

Sokolovská pošta, která má být zrušena
Proti chystanému uzavírání pošt vedou města na Sokolovsku marný boj

Stejný stav byl i u těch fotbalových. „Tato rekonstrukce je pro další vývoj a fungování klubu zásadní. Vznikne při ní i kompletní regenerační linka s posilovnou a tělocvičnou. Modernizace se dočkají šatny, které využívají zejména mládežnické kategorie. Za klub děkuji městu Sokolov, které poskytlo finanční prostředky, bez nichž by realizace tak rozsáhlé akce nebyla možná,“ uvedl předseda fotbalového klubu Tomáš Provazník.