Diváci uvidí boje ve streetballu či fotbalu. Pod bezedným košem si to navíc kromě dospělých rozdají mezi sebou i minižáci.

„První utkání odstartují úderem desáté hodiny ranní,“ řekl jeden z pořadatelů Street Games Lukáš Sámek. Vstupné na akci je dobrovolné a pořadatelé věří, že přijde jako loni početné publikum.

„Návštěvníci včetně startujících budou totiž moci opět podpořit dobročinný běh, kdy za každého startujícího věnujeme na charitu deset korun. V uplynulých ročnících jsme takto přispěli už na pořízení speciálního jízdního kola handbike pro vozíčkáře a například na opravu sokolovny, kde sportují i ty nejmenší děti, či rodině, jejichž dcera onemocněla leukémií,“ poznamenal další z pořadatelů Jaroslav Obruča. Akci vždy připravuje řada nadšenců a dobrovolníků. "Poděkovat bychom chtěli i městu Kraslice, Karlovarskému kraji a ostatním za podporu při pořádání Street games," dodal Obruča. Na místě bude mít také svůj stánek Kraslický Šnek, který připraví program pro děti.

Preventistka Městské policie Sokolov Hana Procházková spolu s ředitelem 8.ZŠ Sokolov Vladimírem Vlčkem
Kantoři vědí, co dělat, když dorazí do školy cizí agresor

Chybět nebude ani hudební produkce a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

V podvečer zahrají přítomným kapely Horizont Událostí – rock-big-beat Karlovy Vary, dále Apryl – Evrybády-punkobeat ze Sokolova a do třetice Fonkienz, což je SchlagerFunk z Karlových Varů.

Street Games se uskuteční v sobotu na multifunkčním hřišti v ulici Palackého.