Poslední plavbu z Kynšperka do Sokolova si vychutnalo na 70 vodáků. V pátek napršelo a hladina stoupla o tři centimetry, na sobotu už se počasí umoudřilo a vodáci si cestu pochvalovali. „Plavba super, nikde jsme nepřenášeli ani netlačili,“ hlásila po příjezdu do tábořiště v Sokolově rodina z Chomutova. Trojčlenná posádka jela Ohři poprvé a moc si ji chválili. „Jen nebyly po cestě otevřené hospody,“ postěžovali si. Občerstvit se tak i se svými přáteli museli v bufetu v Šabině. Druhá posádka už byla početnější. Kromě dvou dospěláků se nalodily i čtyři děti, tři vlastní a Filípek půjčený, jak upřesnili, ve věku od dvou a půl do pěti a půl roku. „My jsme jeli Ohři už na konci července. Jeli jsme z Karlových Varů do Dubiny a vody bylo dost,“ říkají.

Jejich slova potvrzuje i Míla Pražák. Podle jeho slov do Lokte byla řeka bez problémů sjízdná. V dalším úseku pak zhruba od poloviny července nemohly vyrazit na vodu rafty. „Řada médií ale přinášela zprávy, že v Ohři moc vody není, přestože se dalo jezdit, a to se na počtu vodáků určitě podepsalo,“ je přesvědčen. Dokonce i po skončení prázdnin lidé ještě na řeku vyráželi. „Ohře patří k těm vyhledávanějším řekám vedle Vltavy, Berounky a Sázavy. Sázava a Lužnice v srpnu sjízdné nebyly, takže to pak táhly Berounka, Ohře, Vltava a Otava,“ doplnil Pražák.

Přestože je řeka zamčená, sezona tak úplně ještě nekončí. Na velké akce láká skalní vodáky zejména Vltava, už na sv. Václava se například koná akce Prahou přes tři jezy, kam pravidelně jezdí na 2000 vodáků.

Stezka pro pěší. Zámkovou dlažbu nahradí asfalt.
Stezka bude pohodlná i pro in-line, kostky nahradí asfalt