Ve městě přibylo další oficiální místo pro svatební obřad. Je jím dřevěné molo nad rybníkem v Husových sadech. Místo je hned vedle sokolovské radnice a místního zámku, ve kterém je obřadní síň. Svatební obřad lze pořídit zcela zdarma, ale město nabízí i další varianty, za které svatebčané zaplatí zhruba 5,5 tisíce korun.

„Jezdíme ve správním obvodu Sokolov oddávat i mimo úřední místnost. Naši úředníci jsou také schopni zajistit hudbu, kdy svatebčanům při obřadu zahrají profesionálové z karlovarské filharmonie na harfu a flétnu," nastínila možnosti vedoucí oddělení matrik Hana Kokošková.

Pokud chtějí svatebčané obřad mimo úřední místnost, musejí počítat se správním poplatkem tisíc korun. A například v sokolovském klášteře či na nedalekém statku Bernard v Královském Poříčí jsou to další 2 tisíce. Zmínění muzikanti přijdou na další 2400 korun. Zdarma pak vyjde úřední obřad v oficiálním termínu v obřadní síni na zámku v Sokolově.

Úprava části parku vytvořila romantické zákoutí se zelení. Celému prostoru dominuje dřevěné molo vystupující nad rybník. Úpravy přišly město na 1,25 milionu korun.
„Je to relaxační zóna pro obyvatele města. Když jsme viděli, jak je molo hezké, tak jsme se rozhodli, že bychom na něm mohli i oddávat. Proto jsme ještě dodatečně doplnili molo o pultík pro oddávajícího," řekla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.